SKITUR på HARDANGERVIDDA

Bli med oss på tur i den norske fjellheimen, kryss Europas største høyfjellsplatå, opplev den største nasjonalparken i Skandinavia. Hardangerviddaplatået består av ca. 8500 km², og det var her Amundsen trente til sin ekspedisjon på Sørpolen. Hardangervidda ligger over tregrensen, og dette er det sørligste punktet i Europa hvor man vil finne arktisk flora og fauna.

Vi tilbyr testturer for begynnere, hvor vi går en kortere distanse og erfarer å sove utendørs på vinteren. Vi kan bruke enten langrennski eller truger på disse turene.

Book now!

Standard 3-dagers tur

Vår 3-dagers tur starter fra Rv7 mellom Haugastøl og Eidfjord. Vi setter kursen sørover langs den østlige grensen av nasjonalparken. Vi justerer daglig distansen i forhold til gruppens kapasitet. Turen ender enten i Uvdal eller på Imingfjell, hvor vi sørger for transport tilbake. Vi anbefaler sterkt tidligere erfaring på langrennski. Turen krever normal til god fysisk form. Det blir en krevende tur hvor vi går på ski ca.7-8 t. pr. dag, inkl. lunsjpause. Vi drar hver vår pulk på ca.15-20 kg. med eget utstyr for alle dagene.

Vi sover i telt på nettene. Vi oppholder oss på åpen vidde, 1100 m.o.h. i gjennomsnitt. Værforholdene kan være ufortsigbare og hurtig veklsende, til tider utfordrende.  Ekstrem vind og føyke kan gjøre det vanskelig å orientere seg i terrenget, og vi må være forberedt på alle værtyper. Evne til å kunne ta vare på deg selv under røffe forhold er viktig.

Uansett, forholdene på fjellet på denne tiden av vinteren er som regel svært gode.

Vi står for:
  • Transport
  • Guide
  • Utstyrspulk
  • Telt
  • Camping- og kokeutstyr
  • Soveposer og liggeunderlag
  • Ski, skisko og staver
  • Mat

Vi står for turmaten, tre måltider pr.dag. Det er en variert og næringsmessig riktig meny, inneholdende nok kalorier for turen. Vi anbefaler at du pakker med deg eget snacks for mellommåltider.

Informer oss om evt. matallergier, slik at vi kan planlegge måltidene for deg.

Pris: 1500 NOK pr.person/pr.dag
Sesong: 20.3. – 30.4.
Minste antall deltagere: 2
Maks antall deltagere: 6

Ta kontakt med oss for nærmere detaljer og informasjon.

Vi kan arrangere turen i tråd med dine ønsker. Ta kontakt for en skreddersydd tur.